Waga Charder MBF 6010 (klasy III) z pomiarem wody i tłuszczu w organizmie
- Dodaj recenzję:
- Producent: Charder
-
Dostępność:
Na zamówienie
-
Historia ceny
Waga MBF 6010
Elektroniczna waga medyczna z pomiarem wody i tłuszczu w organizmie Charder MBF 6010 dokonuje pomiar poprzez czterokrotne próbkowanie oporności ciała człowieka mierzonej poprzez przepływ prądu od jednej kończyny dolnej przez podbrzusze, a następnie do drugiej kończyny dolnej.
Dokładność pomiaru zaświadcza uzyskanie przez w.w wagę pełnej certyfikacji medycznej (Klasa III).
Dla pełności analizy składu ciała pacjenta pomiar urządzenie bierze pod uwagę typ sylwetki i wiek pacjenta.
Po zamontowaniu wzrostomierza elektronicznego (opcja za dopłata )wzrost mierzonego pacjenta zostaje automatycznie przesłany do komputera wagi - pomiar ten jest jednym z części składowych analizy składu ciała (BIA).
Wagę tą jak każdą wagę medyczną Charder można doposażyć w drukarkę termiczną (opcja za dopłata )pracującą na standardowym ogólnodostępnym papierze termicznym (o szerokości szpuli 57 mm).
Polecenie wydrukowania pomiarów może być wydane poprzez wciśnięcie klawisza na konsoli wagi (obok wyświetlacza) lub bezpośrednio na drukarce.
Nie bez znaczenia jest fakt iż wydruk jest w języku polskim.
Dane techniczne:
- Obciążenie maksymalne: 300 kg
- Dokładność odczytu: 100 g
- Duży wyświetlacz (1 cal) LCD
- Zasilanie: bateryjne lub sieciowe (zasilacz w zestawie)
- Wymiary platformy: 350 mm x 450 mm x 80 mm
- Platforma antypoślizgowa
- Gumowane stopki umożliwiające regulację poziomu platformy
- Wbudowany interfejs RS232 umożliwiający podpięcie drukarki termicznej TP 2100 Thermal lub przesłanie danych do komputera
- Prosta procedura kalibracji na podstawie instrukcji obsługi
- Funkcja HOLD do zamrożenia wartości pomiaru na wyświetlaczu
- Funkcja automatycznego wyłączania
- Analiza wody i tłuszczu w organizmie z uwzględnieniem płci, wieku, aktywności fizycznej, wagi i wzrostu
- Opcjonalnie za dopłatą : wzrostomierz elektroniczny, drukarka TP 2100 Thermal
Wyjaśnienie powyższych terminów:
- BMI – Body Mass Index
- FM – Procent tkanki tłuszczowej (%)
- FM – Masa tkanki tłuszczowej (kg)
- FFM – Beztłuszczowa masa ciała (kg)
- TBW – Masa wody w organizmie (kg)
- TBW – Procent wody w organizmie (%)
- MA – Wiek metaboliczny
- VF – wskaźnik tłuszczu visceralnego (trzewnego)
- BMR- Podstawowa przemiana materii (kcal/dobę)